onsdag 7 september 2011

Asustek att börja marknadsföra sina WAVI Xtion Controller och dess Kinect-liknande funktioner I oktober

Intressanta nyheter på url:http://feedproxy.google.com/~r/Techcrunch/~3/8101vPrydas/:
wavi-xtion-2

Asus hoppas att fånga några av Kinect goda vilja börja i oktober genom att sparka igång en marknadsföringskampanj för sin rörelsekänsliga handkontrollen klon. Den WAVI Xtion skapades i samarbete med PrimeSense, samma grupp delvis ansvarig för Microsoft Kinect - därav välbekanta konstruktion och funktioner. Asus demoed enheten i januari på CES 2011, men Digitimes rapporterar nu att Asus är inställd på att börja marknadsföra satsen i oktober som Asus, som kommer efter sin självpåtagna Q2 släppa målet .

Detta är inte första gången Asus vände sig till spelvärlden för "inspiration." Den Eee Stick lanserat flera år efter Wii, men var riktade mot köpare av sin populära Eee netbook. Den rörelsekänsliga handkontrollen fungerade och såg mycket lik Nintendos Wii Remote. Aldrig hört talas om Eee Stick? Ja, det är problemet.

Den WAVI Xtion är tänkt att få roliga och funktion Kinect till vardagsrummet PC. Asus tror (och hoppas) att enheten kommer att föra samma slags rörelse interaktivitet till datorns skrivbord som Kinect gjorde till Xbox 360. I samma Digitimes Rapporten visar att riktpriset kommer att vara runt $ 250 - $ 300, vilket är en smula mer än Kinect är $ 150 prislapp. Enligt uppgift enheten kommer först att börja säljas i Kina, där 360 är förbjuden enligt regeringen. Inga ord på release datum, dock.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar