onsdag 7 september 2011

Flygbussen konsortium sätter bromsar på energislöseri, kastar den tillbaka till asfalten

Intressanta nyheter på url:http://www.engadget.com/2011/09/07/flybus-consortium-puts-the-brakes-on-energy-waste-throws-it-bac/:
För alla som är inloggade dags buss staden surfa, du vet det finns en heckuva mycket kraft i de skrikig stopp och starter. Så, är det förståeligt att det skulle vara ett sätt att utnyttja den rörelseenergi och blanda den tillbaka till auto själv. Tja, det är precis vad flygbuss konsortiet syftar till att göra med en prototyp som använder ett Ricardo Kinergy svänghjul att lagra energi som skapats från inbromsning, och distribuera den via en kontinuerligt variabel transmission. Hybrid inställning påstås mycket billigare att producera än dagens, dyrare EV riggar, och skulle också gå en lång väg att minska bränslekostnaderna för kommersiella fordon. Gearheads ivrig för en titt på koncernens designen kan få en look-se när det är som visas av denna månad vid låga koldioxidutsläpp fordon händelse i Storbritannien. För alla andra, det är källan länkarna nedan.

Flygbussen konsortium sätter bromsar på energislöseri, kastar den tillbaka till asfalt ursprungligen visades på Engadget on Wed, 7 sep 2011 06:01:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink | källa Inhabitat , 4-handlare | Tipsa | Kommentarer

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar