onsdag 7 september 2011

Forskare utvecklar världens minsta enda molekyl elmotor

Intressanta nyheter på url:http://www.engadget.com/2011/09/06/scientists-develop-the-worlds-smallest-single-molecule-electric/:
Större är definitivt inte bättre när det kommer till världens första single-molekyl elmotor, som mäter in på en nanometer bred - för perspektiv, är att piska hängande från ditt vänstra öga omkring 60.000 gånger större. Enda molekyl motorer har använts i flera år, men den nya metod använder en låg temperatur Sveptunnelmikroskop till makt och kontroll molekylen mer effektivt. I framtiden kan forskarna använda tekniken för saker som lab-on-a-chip-enheter , miniatyr medicinsk testutrustning som kräver en motor för att driva vätska genom små rör. Tofsar forskare ansvariga för upptäckten varnar för att en praktisk tillämpning är fortfarande ett sätt bort, men är hoppfull om att de ska fastna ett Guinness världsrekord , oavsett. Efter att ha hört nyheterna, både Pinky och hjärnan känslan helt säkrare om deras livslånga mål.

Forskare utvecklar världens minsta enda molekyl elmotor ursprungligen visades på Engadget sön, 6 sep 2011 19:33:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink New Scientist | källa Tufts | Tipsa | Kommentarer

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar