onsdag 7 september 2011

NVIDIA vd ser stora tillväxt inom mobil bearbetning, quad-core tablets kommande år

Intressanta nyheter på url:http://www.engadget.com/2011/09/07/nvidia-ceo-sees-major-growth-in-mobile-processing-quad-core-tab/:
Under en sitdown med reportrar igår, NVIDIA VD Jen-Hsun Huang diskuterade hans företags nära och långsiktiga ekonomiska utsikterna och samtidigt ge en inblick i chipmaker s quad-core framtid. Enligt Huang räknar NVIDIA att håva in mellan $ 4.7 och 5 miljarder dollar i intäkter under räkenskapsåret 2013, med intäkter från sina mobila chip enhet beräknas svamp tiofalt fram till 2015, till en jättestor $ 20 miljarder. Huang medgav att dessa förutsägelser skulle kunna påverkas av yttre faktorer, inklusive den pågående patentansökningar krigen mellan tablet och smartphone tillverkare, men verkade inte alltför bekymrad över deras omedelbara effekter. "I detta läge ser det ut som att det är mycket väsen för ingenting", sa han. I själva verket räknar Huang ganska stark tillväxt i den mobila sektorn för bearbetning, och uppskattar att det finns cirka 100 miljoner enheter som behöver marker i år - en siffra som snart kan komma att stiga till en miljard, på styrkan av billigare smartphones, effektiv ARM processorer och ökningen av ultratunna bärbara datorer. Och trots sin senaste besvikelse , förväntar Huang Android tablets att omfatta hela 50 procent av marknaden inom en snar framtid, hävdar att Nvidias Tegra 2 marker för närvarande finns i hälften av alla skiffer som kör Googles operativsystem, och cirka 70 procent av alla Android-baserade mobiltelefoner.

På kort sikt Samtidigt är NVIDIA upptagen utvecklar sin quad-core mobila processorer - som enligt exec ska visas i tablets under tredje eller fjärde kvartalet i år (quad-core smartphones, kan dock vara längre ner på vägen). Huang ser också utrymme för att utveckla trådlösa-aktiverade, Snapdragon-liknande processorer, tack vare Nvidias senaste förvärv av Icera , men han har inte gett upp på grafikprocessorer heller, förutspår att efterfrågan på grafikprestanda förblir stabil. Den pratsamme VD fortsatte med att gudomliga att Windows 8 kommer att stödja program avsedda för Windows 7 (vilket kanske att Microsofts Silverlight-plattform kommer att spela en stor roll i framtiden molnbaserad utveckling), medan gällande att mindre, "gripskopa enheter" med tangentbord i slutändan kommer att segra över de Ultrabook strategi som Intel har arbetat. För tillfället dock verkar Huang ganska bekväm med NVIDIA: s position i den mobila bearbetning marknaden, citerar bara Qualcomm som primära konkurrens. "Vi är de enda människorna på allvar på dansgolvet med Qualcomm," argumenterade han, och tillägger att företag som saknar en fast mobil strategi är "i djup skit." Du kan hitta fler av Huangs insikter vid källan länkarna nedan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar