onsdag 26 oktober 2011

Citrix anspråk det kommer att göra virtuella skrivbord billigare än riktiga

Intressanta nyheter på url:http://feeds.arstechnica.com/~r/arstechnica/everything/~3/VBkHm7pBcM8/citrix-details-integration-of-acquired-vendors-prepares-vdi-ready-chips.ars:

Citrix är försöker pracka på ny teknik för att göra den initiala kostnaden för virtuella skrivbord billigare för företagen än fysiska stationära datorer inom sex månader, samtidigt som virtuella skrivbordet prestanda inte släpa alltför långt efter traditionella datorer. While framsteg i XenDesktop mjukvara och möjlighet att packa allt mer virtuella skrivbord på en enda server faktor i ekvationen, är en central del ett nytt partnerskap med virtuella skrivbord programleverantör NComputing och maskinvaruleverantören Texas Instruments för att skapa ett system-on-a- chip arkitektur som inkorporerar Citrix egen HDX högupplösta virtuella skrivbordet teknik direkt i kisel.

De första enheter med HDX system-on-a-chip kommer tekniken att säljas i början av 2012, och kommer så småningom att leda till klientenheter som kostar mindre än $ 100, Citrix påståenden.

"För första gången någonsin, icke traditionella enheter som nätverk skärmar, telefoner, smarta tangentbord, konsument-set-top-boxar, verkstadsgolvet utrustning, kiosker och sjukhus arbetsstationer-på-hjul kommer att kunna visa virtuella applikationer och stationära datorer direkt, utan behov för en full PC vid slutpunkten ", Citrix sagt.

HDX system-on-a-chip arkitekturen är från början konstruerad för ARM-processorn, men kommer att utökas till x86. För att möjliggöra åtkomst till virtuella skrivbord, skulle dessa enheter ansluter till kundernas datacenter utrustade med Citrix XenApp och XenDesktop programvara. Citrix säger den genomsnittliga första året kostnaden för distribution av fysiska datorer i en företagsmiljö är ungefär $ 1.000 per enhet, och att virtuella skrivbord är på väg att sjunka till under detta varumärke och kommer att fortsätta minska i pris medan fysiska stationära hålla stadig.

Läs resten av artikeln ...

Läs kommentarer till detta inlägg


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar