onsdag 26 oktober 2011

(Grundare Stories) Baseline Ventures, Steve Anderson: om varför han investerat i Heroku Och Weebly

Intressanta nyheter på url:http://feedproxy.google.com/~r/Techcrunch/~3/GjRqEDGJtSA/:
(Founder Stories) Baseline Sequence 4 FS Weebly.mov

I del II av Chris Dixon intervju med Baseline Ventures grundare, Steve Anderson , diskuterar Anderson två av sina mer framgångsrika investeringar: Heroku och Weebly . Weebly är en start ledde han en satsning på redan 2007 att hjälpa konsumenterna att göra hemsidor. Senast Weebly lanserat en professionell service för att hjälpa designers att skapa sidor för kunder.

Weebly får inte vara ett känt namn ännu, men det är att komma dit. Anderson säger Dixon i fjol "var 10% av alla webbplatser som skapats på internet som skapats på Weebly." Dessutom Weebly har köpt nya kontorslokaler och fick ett stort $ 45.000.000 runt från Sequoia Capital (Anderson konstaterar tidigare investeringar uppgick till $ 760,00).

Så vad drog Anderson att investera i Weebly, särskilt under 2007 då han säger att sociala var det modernt rymden? I ett nötskal han berättar Dixon var grundarnas passion för sin produkt och tro att "de var att skapa något av värde." Lägga till, "om du skapar något av värde och du har lite teknik bakom ... chansen att ha en framgång på något plan är riktigt riktigt högt. "

På tal om framgång, i videon nedan, berättar Anderson Dixon varför han lägga in pengar i en annan start, Heroku , en Y Combinator företag som hjälper utvecklare hantera program och förvärvades av Salesforce för $ 212.000.000.

Anderson introducerades till Heroku i slutet av 2007 och säger att han deltog i Heroku säd runt år 2008, eftersom han tyckte "idén om utvecklarnas produktivitet och öka det."

Han tillägger att efter att ha hjälpt bygga upp företaget i två år och radera "några av de funktioner" (liknande Instagram) Heroku hade ungefär $ 100-miljoner förvärvserbjudande på bordet. Det var inte nog. Anderson säger att "det

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar