tisdag 30 november 2010

Google för att möta EU formellt antitrustundersökning över orättvisa downranking av sökning konkurrenter

Intressanta nyheter ses i http://www.engadget.com/2010/11/30/google-to-face-formal-eu-investigation-over-unfair-downranking-o/:
Långt tillbaka i februari, Europeiska unionen meddelade sin avsikt att undersöka anklagelser som riktats mot Google att sökandet ledaren inte var rankade sina konkurrenter på ett rättvist i de resultat den levereras. Tja, det undersökningsgrupp tycks ha grävt fram åtminstone några antydan av oegentligheter på Googles del, vad det nu trädgårdsbord "preliminär" etikett och har blivit en full-on antitrust sond. Den ursprungliga klagomål kom från EJustice.fr, Foundem.co.uk och Microsofts prisjämförelsetjänst Ciao, och de är fortfarande grunden för undersökningen, även om sekundära frågor, såsom Googles villkor för annonsörer och hur det spår annonskampanj data, kommer också att granskas. Låt oss inte glömma dock att vi fortfarande har att göra med anklagelser här, och det kommer att vara ganska knepigt att visa något MISSGÄRNING utan någon djupdykning i Googles berömda algoritmer och intern praxis - då igen, kanske det är precis vad Mountain View: s konkurrenter efter .

Google för att möta EU formellt antitrustundersökning över orättvisa downranking av sökning konkurrenter som ursprungligen visades på Engadget on Tue, 30 Nov 2010 06:29:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink | källa Reuters | Tipsa | Kommentarer

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar