tisdag 30 november 2010

Neato XV-11 Robot Vacuum får sin egen öppen källkod LIDAR hacka

Intressanta nyheter ses i http://www.engadget.com/2010/11/29/neato-xv-11-robot-vacuum-gets-its-very-own-open-source-lidar-hac/:
Det finns inget som en liten bounty att tända en eld under en grupp av öppen källkod fanatiker, finns det? Vi såg denna princip nyligen när Adafruit offrade kalla, hårda kontanter för en Open Source Kinect förare , och nu en företagsam läsare över på robotbox.net har gått och hackat LIDAR enheten på en Neato XV-11 robot vakuum - och vann $ 401 för besväret. Vad är det här för dig? Ja, herre (som går under nom de hacka Hash79) kan nu läsa data som skickas från den optiska omfattande hårdvara på vakuum till en PC. Det har varit en ganska entusiastisk grupp hackare som omger enheten ett tag nu och nu med lite hårt arbete (och en 399 $ autonom robot vakuum) kan du också få en 360 graders skanning LIDAR med en grads noggrannhet och en 10Hz uppdateringsfrekvens. Ganska söt, eller hur? Video efter rasten.

Fortsätt läsa Neato XV-11 Robot Vacuum får sin egen öppen källkod LIDAR hacka

Neato XV-11 Robot Vacuum får sin egen öppen källkod LIDAR hacka ursprungligen visades på Engadget på måndag, 29 Nov 2010 18:34:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink | källa robotbox.net | Tipsa | Kommentarer

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar