söndag 5 december 2010

Google tillbringar ett par miljoner, plockar upp Widevine DRM-programvara företaget

Intressanta nyheter ses i http://www.engadget.com/2010/12/05/google-spends-a-few-more-million-picks-up-widevine-drm-software/:
Två förvärv i så många dagar? Säg är det inte så! Innan ens unboxing Fonetisk Arts har Google knäppte nu Seattle-baserade Widevine . Sanningen ska fram, så är du förmodligen dra nytta av bolagets teknik utan att ens vara medvetna om det - det är som används i över 250 miljoner Internetanvändare ansluten HDTV och serpentiner runt om i världen, och det är främst avsett att motarbeta piratkopiering försök samtidigt som konsumenterna kan njuta av innehåll på ett bredare utbud av produkter. Eftersom dessa saker tenderar att göra, är varken outfit pratar priser, men det är ganska uppenbart varför El Goog vill ha ett företag som denna i sin portfölj. Dessutom är det gränsfall komiskt att Viacoms trycka ett överklagande för att grop Google som en anti-studio, pro-piracy monster medan det är utgifterna surt förvärvade pengar på en DRM lager. I varje fall Googles få inte i konkreta planer ännu, endast med angivande av sina avsikter att behålla Widevine: s avtal, ge stöd till befintliga och framtida kunder samt "bygga på [tekniken] för att öka både Widevine produkter och sin egen."

Google tillbringar ett par miljoner, plockar upp Widevine DRM-program för företag som ursprungligen visades på Engadget on Sun, December 5, 2010 13:20:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink Hämta Squad | källa Den officiella Google-bloggen , Widevine | Tipsa | Kommentarer

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar