söndag 5 december 2010

Seagate vände uppgift ner uppköpserbjudande från Western Digital

Intressanta nyheter ses i http://www.engadget.com/2010/12/05/seagate-reportedly-turned-down-takeover-bid-from-western-digital/:
Arkiv detta ett under näringslivets förändrade koncentrationer som aldrig fanns - Bloomberg rapporterar att Seagate avvisade ett uppköpserbjudande från rivaliserande Western Digital i oktober, vilket skulle ha skapat en hårddisk företag att dvärg alla andra. Enligt "två personer med kunskap i ämnet," Western Digital var villig att erbjuda så mycket som tio till femtio procent mer än en konkurrerande övertagande förslag från TPG Capital, som redan hade lagt mer än $ 7500000000 på bordet för Seagate. Som man kan förvänta var dock av storleken av sammanslagningen tydligen ett stort ansvar för sin vägran. Det skulle inte bara ha skapat en enorm mängd av produkten som överlappar varandra och sannolikt ledde till flera ledningen avgångar, men det skulle ha nästan säkert inför några ganska betydande antitrust hinder. Naturligtvis är varken Bolaget kommenterar faktiskt på själva saken, och för tillfället åtminstone ser det ut som Seagate är nöjd med att gå ensam.

Seagate vände uppgift ner uppköpserbjudande från Western Digital ursprungligen visades på Engadget on Sun, 5 dec 2010 07:03:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink | källa Bloomberg | Tipsa | Kommentarer

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar