söndag 19 december 2010

Mobiloperatörer överväger öppet ta betalt per tjänst

Intressanta nyheter ses i http://www.engadget.com/2010/12/19/wireless-carriers-openly-considering-charging-per-service/:
Är bilden ovan inget skämt - det kommer från en marknadsföring webbseminarium ut på två företag som levererar Verizon, AT & T och Vodafone som kunder, och det beskriver ett system som identifierar verksamhet kund internet och avgifter en annan skattesats för att använda Facebook än att se på YouTube , samtidigt som tillgången till Vodafone tjänster gratis. Ja, det är i stort sett mardrömsscenario för nätneutralitet förespråkar. De två företagen bakom bilden är tilld Communications och Openet, som säljer abonnent-verktyg till transportföretag runt om i världen - verktyg som tilldela s direktör för marknadsföring säger kan skanna även krypterade paketen avgöra vilken tjänst kunder använder och debitera för detta. Vi gör inte det här - här är den direkta citat från webbseminarium:
[Vi använder] ett antal olika metoder för att korrekt identifiera ansökan - metoder som heuristisk analys, beteendemässiga och historisk analys, Deep Packet Inspection, och ett antal andra tekniker. Vad är nyckeln är att vi har den bästa för identifiering som finns på marknaden, vilket innebär att även applikationer som är krypterade eller använda andra metoder för att undgå upptäckt kommer att korrekt identifierats och klassificerats ... Vi matar i huvudsak denna realtidsinformation om trafik och användning av program i politiken och avgiftssystemet. Varje abonnent har en viss tjänst plan som de anmäler sig till, och de är så allmän eller personlig som operatören vill.
Ja, det är inte hur någon faktiskt vill Internet att arbeta - utom transportföretag, som har sagt allt sinnessjuk saker om laddning även smartphone tillverkare till kund dataanvändning nyligen. Vad är mer, det ryktas att FCC kommer grottan till Verizon och AT & T och befriade trådlöst internet från stora delar av nätneutralitet förordningens det förväntas passera nästa vecka , så detta nonsens kan mycket väl slå USA förr snarare än senare. Vi kommer att hålla ett vakande öga på saker och ting - vi låter dig veta.

Mobiloperatörer öppet överväger ta betalt per tjänst publicerades ursprungligen på Engadget on Sun, 19 Dec 2010 16:24:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink Bredband | källa Otäcka Trådlös Webinar , Reuters | Tipsa | Kommentarer

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar