söndag 19 december 2010

Wall Street Journal säger apps kan bryta mot privatlivet, fingrar MySpace och Pandora

Intressanta nyheter ses i http://www.engadget.com/2010/12/18/wall-street-journal-says-apps-may-violate-privacy-fingers-myspa/:
Du kanske har hört hur slarvig del utomstående iPhone apps kan med dina personuppgifter, men det kan ännu inte har drabbats hemma - brottslingar kan innehålla måste-ha program som MySpace och Pandora också. The Wall Street Journal testade 101 populärt program för iPhone och Android och upptäckte att över hälften överföras unik enhet identifierare (UDID) till en flock annonsörer utan så mycket som en snabb, och att vissa (inklusive Pandora) även sänds en användares ålder, kön och plats för att bättre rikta sina betyg. Nu, innan du bojkotta din favoritmusik program, kanske du vill höra den andra sidan av historien, nämligen att alla dessa uppgifter normalt behandlas i omgångar och anonymiserade så att annonsörerna inte nödvändigtvis kan skilja dig från mängden. Men bekymret är den att det kan finnas lite stoppa skändlig individer från att skapa en databas som länkar din UDID till alla dessa övriga uppgifter du skickar ut. Det är en saftig affär för riktad reklam, visst, men också potentiellt verkliga brottsligheten, så vi tvivlar på detta blir det sista vi hör av UDID privatlivet skrämma.

Wall Street Journal säger apps kan bryta mot privatlivet, fingrar MySpace och Pandora publicerades ursprungligen på Engadget , lör, 18 Dec 2010 18:41:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink | källa Wall Street Journal | Tipsa | Kommentarer

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar