söndag 23 januari 2011

Forskare bygga dubbla flytande-gate FET, tror att det kan revolutionera datorminne

Intressanta nyheter ses i http://www.engadget.com/2011/01/23/scientists-build-double-floating-gate-fet-believe-it-could-revo/:
Titta, vi får det, vill du RAM som beter sig som blixt, som beter sig som RAM, och allt däremellan - snabbt datorminne som inte förlorar sin data när strömmen stängs av, och varar i flera år. Det ser ut finns en ny utmanare på väg att gå in i denna ring - dubbla flytande-gate-transistorer, som för närvarande under utveckling vid North Carolina State University. Det gemensamma med rörlig grind sort är för närvarande ansvarig för flash minne i din USB-nycklar och SSD-enheter , andra flytande gate låter databitar bo i en aktiv, klar, men datorn kan också använda en högre spänning för att "frysa" dem på plats. Eftersom minnet kan växla mellan statiska och dynamiska lägen i en cykel och de uppgifter som aldrig försvinner i mellan, forskare föreställa sig ny teknik kan leda till direktuppvärmningsteknik datorer och energibesparande tekniker som stängdes tomgång minnesbanker. Det är konsumenten ta, åtminstone - hitta teknisk djupdykning i våra mer täckning länk.

Forskare bygga dubbla flytande-gate FET, tror att det kan revolutionera dataminne ursprungligen visades på Engadget on Sun, 23 Jan 2011 13:20:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink | källa NCSU | Tipsa | Kommentarer

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar