söndag 23 januari 2011

Hackare förklädnad telefonen som tangentbord, använda det för att attackera datorer via USB

Intressanta nyheter ses i http://www.engadget.com/2011/01/23/hackers-disguise-phone-as-keyboard-use-it-to-attack-pcs-via-usb/:
Vi har sett hackare använder tangentbord för att leverera skadlig kod till datorer , och vi har sett smartphones användas som fjärrkontroll för bilar och TV - men vi har aldrig sett en smartphone förklädd till ett tangentbord som används för att styra en dator, tills nu . Ett par folk på årets Black Hat DC konferens har utarbetat en smart bit kod som gör att en rotad smartphone - ansluten till en dator via USB - att posera som ett tangentbord eller mus för att attackera och styra datorn. Hacket utnyttjar USB oförmåga att autentisera anslutna enheter tillsammans med operativsystem oförmåga att filtrera USB-paket, vilket skulle göra det möjligt för användare att omintetgöra en sådan attack. Medan utnyttjar en digital kostym att hacka en dator är en tjusig idé, inte den utgöra gör mycket ytterligare risk för användarna eftersom metoden fortfarande kräver fysisk tillgång till en USB-port för att arbeta - och de flesta av oss skulle nog märka någon att ansluta en smartphone i vår bärbara dator medan vi använder den.

[Bild Credit: Angelos Stavrou / CNET]

Hackare förklädnad telefonen som tangentbord, använda det för att attackera datorer via USB ursprungligen visades på Engadget on Sun, 23 Jan 2011 02:02:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink CNET | källa Black Hat DC | Tipsa | Kommentarer

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar