onsdag 5 januari 2011

Spillt kaffe i sittbrunnen 777 leder till oavsiktlig kapa varning, FAA-mandat Sippy koppar ser sannolikt

Intressanta nyheter ses i http://www.engadget.com/2011/01/05/spilled-coffee-in-777-cockpit-leads-to-inadvertent-hijack-warnin/:
Spillt kaffe i sittbrunnen 777 leder till ofrivillig kapa varning, FAA-mandat Sippy koppar ser sannolikt
Om du någonsin spillt kaffe på en bit av elektronik, kanske en tangentbord eller en bärbar dator , skänk en tanke åt piloten av United Airlines flight 940, utgående från Chicago och på väg till Frankfurt. Inte långt efter starten piloten uppenbarligen dumpade en kopp Joe på kommunikationen i cockpit och det gick snabbt neråt därifrån. Besättningen sände av misstag en kod 7500, vilket tyder på att planet håller på att stjälas, och som ni kan föreställa er, som ledde till en hel del oönskad uppmärksamhet. Det är inte klart om utrustningen krånglade och skickade kod eller piloten, sannolikt kämpar med en skållad knä, fett fingrar saker på panelen. Hursomhelst, själva flygningen vidarekopplas till Toronto och snarare tragiskt, var passagerare skall alla skickas tillbaka till Chicago för att försöka igen nästa dag.

Spillt kaffe i sittbrunnen 777 leder till oavsiktlig kapa varning, FAA-mandat Sippy koppar ser sannolikt ursprungligen visades på Engadget , ons, 5 jan 2011 10:46:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink Airliners.net | källa AD | Tipsa | Kommentarer

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar