onsdag 9 februari 2011

IBMs superdator Mira gör tio petaflop med lätthet, inches oss närmare exascale klass computing

Intressanta nyheter ses i http://www.engadget.com/2011/02/09/ibms-mira-supercomputer-does-ten-petaflops-with-ease-inches-us/:
Säg hej till Blue Gene / Q, eller om du letar efter något lite mindre skrämmande, "Mira". Det är IBM: s senaste och största hopkok, en tio petaflop superdator som kan köra program på tio kvadriljon beräkningar per sekund. Svårt att säga vem som skulle vinna mellan Mira och Watson , naturligtvis, men det finns absolut ingen fråga som skulle komma ut på toppen om Mira ställdes mot hennes föregångare Intrepid (Tips: Miras 20x snabbare). För att sätta detta i perspektiv, IBM s 'tutningar i med detta:
"Om varje man, kvinna och barn i USA utfört en beräkning varje sekund, skulle det ta dem nästan ett år att göra så många beräkningar som Mira kommer att göra på en sekund."
Miras nästa stopp är vid det amerikanska Department of Energy's Argonne National Laboratory, där det ska användas för att ta itu med 16 projekt i synnerhet som hämtades från en pool av förslag för att få tillgång till sin förmåga. Vi veta att dessa inkluderar en rad olika initiativ - från att minska energi ineffektivitet i transport och utveckla avancerade motorkonstruktioner att driva på framsteg inom energiteknik - och i tid, kan det leda till exascale-klass datorer "som kommer att vara snabbare än petascale-klass datorer med en faktor tusen. " Och här är vi glada åt en 5 GHz Core i7 .

Fortsätt läsa IBMs superdator Mira gör tio petaflop med lätthet, inches oss närmare exascale klass computing

IBMs superdator Mira gör tio petaflop med lätthet, inches oss närmare exascale klass computing ursprungligen visades på Engadget , ons, februari 9, 2011 11:23:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink | källa IBM | Tipsa | Kommentarer

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar