torsdag 3 mars 2011

3M: s 32-tums skärm med 10-finger multitouch steg ut på CeBIT (video)

Intressanta nyheter på webbadressen:http://www.engadget.com/2011/03/02/3ms-32-inch-display-with-10-finger-multitouch-steps-out-at-cebi/:
Även om det finns större multitouch skärmar där ute - och de som kan stödja flera samtidiga beröringspunkter - 3M: s nya C3266PW är bolagets största, som sägs vara anpassad för industriell styrka installationer med flera samtidiga användare (företaget är snabb att påpeka att ultrabred 178-graders betraktningsvinkel längs båda axlarna är bra för det, eftersom folk kan folk runt och börja röra). De demoed den nya enheten här på CeBIT på två sätt: tre av dem i rad på en "kaskad bord" med en hög, lutande en, och en låg och en annan separat enhet monterad på en solo kiosk på ungefär ögonhöjd. Tabellens inrättades som en multi-display Windows-burk som en tech demo med kartor, bilder och videoklipp som kan knäppt mellan skärmar, klämd och zoomas, kiosken, under tiden, kör en rudimentär flygsimulator utformat för att visa alla tio punkter multitouch kapacitet på en gång med ett finger-baserade flygplan kontrollsystemet (inte så som du verkligen skulle designa ett spel, men en bra demo ändå).

3M påpekar att anslagskänslighet - den tid det tar skärmen för att faktiskt erkänna att det rörts - är en fråga i branschen, och det är inget som vi verkligen tycker om eftersom användarna, om en gest är laggy Vi antar bara processorn är inte upp till uppgiften eller mjukvaran suger. Den C3266PW har en effekt på en relativt rask 12ms erkännande tid, och medan bolaget har andra produkter med ännu snabbare betyg, märkte vi definitivt bristen på lag som vi spelat runt (naturligtvis datorerna driver skärmar har mycket att göra med att ). Vi har kommit att förknippa bra kapacitiva bildskärmar med glänsande glas och resistiva med matt, men det är verkligen inte en rättvis bedömning - den här har en icke-glare "anti-stiction beläggning" som, som namnet antyder, gör fingrarna glida som smör. Det kanske inte är bra för en telefon, men det fungerar bra för en skärm av denna storlek som förmodligen kommer att användas i offentliga anläggningar och eventuellt hanteras av hundratals människor varje dag. Följ paus för 3M: s pressmeddelande och video på båda uppställningar!

Contin

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar