torsdag 3 mars 2011

Misstänkt WikiLeaker kan få dödsstraff

Intressanta nyheter på webbadressen:http://feeds.arstechnica.com/~r/arstechnica/everything/~3/Y2KAawVkPEQ/alleged-wikileaker-could-face-death-penalty.ars:

Enligt en ny rapport från NBC News, PFC. Bradley Manning, den soldat som påstås sätta in "läcker" i Wikileaks, kunde dömas till döden. På onsdagen lämnade den amerikanska regeringen 22 nya anklagelser mot Manning, varav en-"medhjälp fienden"-är dödsstraff. NBC rapporterar också att militära åklagare kommer troligen att söka livet i fängelse, och inte dödsstraff, om Manning är dömd på denna avgift. Manning skulle också vara dishonorably ut.

Manning råd har en blogginlägg upp idag med en kopia av den stadga som skulle kunna sätta Manning undan för livet. Artikel 104 i enhetlig kod för militära domstolen, "hjälp till Enemy-Giving Intelligence till fienden," förbjuder ger till fienden, där "intelligens" avses uppgifter som är "sant, åtminstone delvis."

Det är ännu inte klart att artikel 104 avgiften kommer att hamna avses en krigsrätt. Enligt den ovan nämnda blogginlägg, kommer det att vara upp till en artikel 32 utredande tjänsteman att avgöra vilka av de nya avgifterna Manning kommer att hamna faktiskt står inför vid rättegången.

Läs kommentarer på denna post


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar