torsdag 3 mars 2011

Malware på Android Market belyser Googles sårbarhet

Intressanta nyheter på webbadressen:http://feeds.arstechnica.com/~r/arstechnica/everything/~3/HAUTwM3vJQc/malware-in-android-market-highlights-googles-vulnerability.ars:

Google har tagit bort 21 ansökningar från Android Market efter att det upptäcktes att apps i hemlighet installerade malware. Programmen själva ingår pirattillverkade och omdöpt version av legitima Android programvara som hade ändrats för att inkludera malware och sedan erbjudas gratis på Marknaden. Tillsammans fick de 21 programmen mer än 50.000 nedladdningar under loppet av ca fyra dagar.

Den skadliga program sänds personliga uppgifter, inklusive telefonens unika IMEI-nummer till en USA-baserad server. Vad värre är, utnyttjade det säkerhetsbrister till root telefonen, och installerade en bakdörr program som gör att ytterligare mjukvara behöver installeras på telefoner. Även Google har nu rensat ut det program från marknaden, rotbildning och bakdörr innebär att alla som har kört en av de skadliga program bör återställa sin telefon till lager villkor att städa upp det. Felet som används för att förankra operativsystemet fastställdes i Android 2.2.2 och 2.3, så att användarna av dessa versioner ska kunna komma undan med att bara ta bort program. Programmen var alla (åter) som offentliggjorts av en enhet som Myournet, även det har nu tagits bort från marknaden.

Läs resten av artikeln ...

Läs kommentarer på denna post


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar