söndag 13 mars 2011

Bakterier kapa ett immunförsvar signalsystem att leva tryggt i vår tarmar

Intressanta nyheter på webbadressen:http://feeds.arstechnica.com/~r/arstechnica/everything/~3/mH7ob8XrQk8/a-signaling-pathway-helps-the-immune-system-interact-safely-with-gut-microbes.ars:

Vårt immunförsvar verkar under den grundläggande förutsättningen att "jag" är annorlunda än "icke-jag." Dess primära funktion ligger i att skilja mellan dessa enheter och lämnar den tidigare ensam medan attackera den senare. Ändå vet vi nu att våra tarmar är hem för populationer av bakterieceller så stor att de är fler än våra egna celler, och att dessa mikroorganismer är viktiga för vår egen överlevnad.

Enligt en ny studie i Nature Immunology anteckningar, "jämvikt är ett etablerat mellan mikrobiota och immunsystemet som är grundläggande för intestinal homeostas." Hur uppnår immunsystemet denna jämvikt, varken overacting och attackera symbiotiska bakterier eller att vara släpphänta och tillåter patogener att komma igenom? Det visar sig att våra tarmbakterier manipulera immunförsvaret att hålla saker från spårat ur.

Läs resten av artikeln ...

Läs kommentarer på denna post


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar