söndag 13 mars 2011

Forskare hävdar upptäckt av försvunna staden Atlantis, bekvämt beläget i södra Spanien

Intressanta nyheter på webbadressen:http://www.engadget.com/2011/03/13/researchers-claim-discovery-of-lost-city-of-atlantis-convenient/:
Vi var tvungna att göra en dubbel ta när vi läser denna rubrik från Reuters, men visst, det är inte April1st ännu och dess författare inte verkar vara skämta: platsen för den förlorade staden Atlantis har äntligen upptäckts. Sådan är djärvt påstående från ett internationellt team av forskare, drömmare och intrepid äventyrare. Med användning av markpenetrerande radar och elektriska resistiviteten tomografi, de har grävts fram som tyder på att en plats på södra Spaniens kust, strax norr om Cadiz, var värd för vad som kan ha mänskliga samhällets första metropol. En av orsakerna till varför det tagit archaeologists så lång tid att lokalisera sin vistelseort kan vara det faktum att det ligger 60 miles inåt landet, där man egentligen inte skulle förvänta sig att vara mottagliga för effekterna av flodvågorna (vilket är vad Platons hänsyn till forntida stad som identifierats som dess undergång). En National Geographic dokumentär i ämnet kommer att sändas i kväll där vi får veta mer om vad upptäcktes, de metoder för detta, och den vackra tans de forskare som byggts upp i soliga Spanien.

Fortsätt läsa Forskarna hävdar upptäckten av försvunna staden Atlantis, bekvämt beläget i södra Spanien

Forskare hävdar upptäckt av försvunna staden Atlantis, bekvämt beläget i södra Spanien ursprungligen visades på Engadget on Sun, 13 Mar 2011 07:40:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink | källa Reuters | Tipsa | Kommentarer

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar