tisdag 22 mars 2011

Forskare separat plasma från blodet med fungerande biochip

Intressanta nyheter på webbadressen:http://www.engadget.com/2011/03/21/scientists-separate-plasma-from-blood-with-working-biochip/:
Disponibel biotekniska sensorer kommer inte låta dig diagnostisera ditt egna sjukdomar riktigt ännu, men vi har tagit det första steget - en forskargrupp spänner över tre universitet har med framgång prototyp ett lab-on-a-chip. Kallas Självförsörjande Integrerad mikroflödessystem Blood Analysis System (eller Simbas för kort, tack och lov) tar enheten en enda droppe blod och separerar celler från plasma. Det finns ingen elektricitet, mekanik eller kemiska reaktioner som behövs här, precis arbete allvar att dra vätska genom den lilla diken och fåror, och det kan ta så lite som tio minuter att producera ett användbart resultat. Det är bara den första i en planerad serie av produkter för att göra sjukdom upptäckt snabba, prisvärda och bärbara. Diagram efter pausen!

Fortsätt läsa Forskare separat plasma från blodet med fungerande biochip

Forskare separat plasma från blodet med arbetslivet biochip publicerades ursprungligen på Engadget på måndag, 21 Mar 2011 20:44:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink TG Daily | källa UC Berkeley | Tipsa | Kommentarer

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar