lördag 26 mars 2011

Forskare visa upp skalbar arkitektur för kvantdatorer, utöka våra sinnen

Intressanta nyheter på webbadressen:http://www.engadget.com/2011/03/25/researchers-show-off-scalable-architecture-for-quantum-computing/:
Okej, så vi kanske jagar flygande enhörningen av modern teknik här - och, nej, vi talar inte om den vita iPhone 4 - men som du har förmodligen märkt, vår hunger för en kvantdator är i grunden omättlig. Tur för oss, en del folk som faktiskt vet någonting om att producera qubits är likartat långlivade - en grupp forskare nyligen lagt fram en skalbar quantum chip vid ett möte i American Physical Society i gammal god Texas. Den 6 x 6-cm-processor sport fyra qubits, den grundläggande enheten i kvantdatorer, och dess skapare säger att det har potential att skalas upp för att stödja 10 av de saker inom ett år. Så vad betyder det för vår strävan efter den ultimata super dator? Tja, innebär det att vi är närmare än vi brukade vara ... och drömmen lever vidare.

Forskare visa upp skalbar arkitektur för kvantdatorer, utöka våra sinnen ursprungligen visades på Engadget på Fri, 25 Mar 2011 21:59:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink | källa BBC | Tipsa | Kommentarer

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar