tisdag 29 mars 2011

Paul Baran, tidig internet ingenjör och arkitekt, går bort vid 84

Intressanta nyheter på webbadressen:http://www.engadget.com/2011/03/28/paul-baran-early-internet-engineer-and-architect-passes-away-a/:
De flesta av er kanske inte tror det, men internet som vi känner det inte riktigt finns bara 20 år sedan. Paul Baran, en ingenjör i ARPANET (ett tidigt försök på nätbaserade digitala motorvägen) avled idag i en ålder av 84. Som far till paketförmedlande - grunden för all online-information utbyten - Han var från början hånade av stora meddelanden spelare som AT & T, som tyckte att tech var alltför avancerad att förverkligas på den tiden. Men efter det amerikanska försvarsdepartementet såg behovet av en effektiv storskaliga nätverk för information efter andra världskriget, var ARPANET till slut - och framgångsrikt - byggd baserat på dessa paketförmedlande koncept och slutligen har utvecklats för att bilda den nuvarande interweb som vi Know IT.

[Bild: Computer History Museum ]

Paul Baran, tidig internet ingenjör och arkitekt, avlider vid 84 som ursprungligen visades på Engadget på måndag, 28 Mar 2011 19:13:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink | källa Yahoo News | Tipsa | Kommentarer

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar