lördag 9 april 2011

Apple undersöker hybrid e-ink/LCD display för iDevices

Intressanta nyheter på webbadressen:http://feeds.arstechnica.com/~r/arstechnica/everything/~3/INA0T8DsYJM/apple-exploring-hybrid-e-inklcd-display-for-idevices.ars:

En nyligen publicerad patentansökan visar Apple undersöker hur man ska integrera e-bläck visar tekniken i sina iPhone IPAD, och iPod touch. Och till skillnad från andra e-bläck enheter, skulle Apples hybridsystem kunna visa skarp text i en rad olika ljusförhållanden utan att offra möjligheten att visa fyrfärg, video och grafik.

Ansökan, system och metoder för att växla mellan ett Elektroniskt papper Display och en bildskärm var först lämnades in i oktober 2009. Den beskriver ett hybridsystem som använder en kombination av "elektroniskt papper" med en mer traditionell färg LCD eller OLED-display för att få fördelarna med både visning typer. En sådan skärm skulle bestå av sandwiching ett öppet e-bläck skärm mellan en bakgrundsbelyst LCD eller OLED-panelen på botten och en touch-känslig glas på toppen. Färgdisplayen kunde visa fyrfärg grafik och video, medan E-Ink lager kunde visa skarp text.

Även om denna beskrivning låter något liknande Pixel Qi hybrid e-bläck visar vilka kan växla mellan e-bläck och färg-LCD-lägen, tar Apples patent saker ett par steg längre. Styrkretsar skulle analysera videoingång och kunde växla lägen beroende på vilken typ av innehåll. Dessutom skulle kontrolleraströmkretsen växla oberoende olika områden på skärmen till antingen läge efter behov. Till exempel kan en webbsida ha en räckvidd på text med en inline video. Systemet kunde visa knivskarp text med e-bläck, medan videon visas med den underliggande färgskärm.

En speciell funktion i systemet, enligt ansökan, är att kontrolleraströmkretsen särskilt analyserar videoingång för att avgöra hur snabbt olika delar förändras. Om förändringstakten överstiger uppdateringsfrekvensen av e-bläck skärm, skulle färgskärm ta över. Föreställ er webbsida i föregående exempel: Om du bläddrar sidan snabbt, skulle färgskärm användas för att smidigt animera rullning. När rullning stannade, skulle emellertid E-Ink displayen ta över för texten igen.

Apple filer många patent varje år, så det faktum att Apple in ett patent för en hybrid E-Ink displayen är ingen garanti för att det kommer att införliva tekniken i en framtida produkt. Kunde dock tekniken öka särskilt IPAD för e-bok behandlingen ändamål. IPAD nuvarande skärm är bra att läsa böcker tung på färgbilder eller som innehåller rörlig grafik eller video, men den relativt låga pixeltätheten och bakgrundsbelysta skärmen fortfarande gör läsa långa textstycken tröttsamt för många användare. Många läsare tenderar att föredra e-bläck baserade enheter som Amazons Kindle av detta skäl.

Läs kommentarer på denna post


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar