lördag 9 april 2011

IBM visar upp 155GHz grafen transistor i namn av DARPA forskning

Intressanta nyheter på webbadressen:http://www.engadget.com/2011/04/08/ibm-shows-off-155ghz-graphene-transistor-in-the-name-of-darpa-re/:
IBM kan vara försiktig om touting grafen som AA kisel mördare, men det har inte hindrat den från att driva produktionen av allt snabbare grafen transistorer. Med den senaste tidens demonstration av en 155GHz grafen transistor, fast successfully överträffade av sina tidigare rekordstora insatser , vilket gav en cut-off frekvens 100GHz. Vad mer är saken också IBM: s minsta hittills, med en grind längd på 40 nanometer, det är 200 nanometer mindre än 100GHz iteration. Denna mindre, snabbare transistorn togs fram som en del av ett DARPA forskningsprojekt som syftar till att utveckla högpresterande RF (radiofrekvens) transistorer. Så, nej, vi antagligen inte kommer att se saker i våra datorer något snart, men det ser ut som de skulle kunna vara hemma i krig framtida maskiner.

IBM visar upp 155GHz grafen transistor i namn av DARPA forskning som ursprungligen visades på Engadget på Fri, 8 april 2011 20:16:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink Computerworld | källa natur | Tipsa | Kommentarer

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar