lördag 9 april 2011

Försökspersoner med elektrod implantat använda mind control för att flytta en markör

Intressanta nyheter på webbadressen:http://www.engadget.com/2011/04/08/test-subjects-with-electrode-implants-use-mind-control-to-move-a/:
Som trippy som tankekontrollsteknologi fortfarande tycks oss, vi har redan sett det genomfört i allt från rullstolar till dyr gaming ( och bilkörning! ) headset. Men problemet är att de mäter hjärnans aktivitet utanför skallen - du vet, det vi har utvecklats för att skydda skumma förehavanden i våra sinnen från nyfikna EEG sensorer.

Men nu verkar ett team av Washington University forskare att ha hänt på ett mer effektivt - om än, invasiva - tillvägagångssätt. Forskarna fick några modiga exemplar för att flytta en muspekare genom att plantera plast kuddar innehållande elektroder under deras skallar, med sensorerna sitter på ytan av hjärnan. Detta, säger de, ger dem tillgång till mer talande, högfrekventa vågor som säger mycket mer om kognitiv avsikter. I slutändan ämnen flyttade markören genom att tänka en av dessa ljud: "ee", "ah", "oo" och ". EH" Brain-dator gränssnitt är inte ny, naturligtvis, men forskarna säger att försökspersoner med elektrod implantat hade mer framgång än människor bär elektrod-prydda EEG mössor, som kan översätta till mindre frustration för personer med svåra funktionshinder.

Försökspersoner med elektrod implantat använda mind control för att flytta en markör som ursprungligen dök upp på Engadget på Fri, April 8, 2011 21:25:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink BBC | källa Tidning Neural Engineering | Tipsa | Kommentarer

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar