tisdag 10 maj 2011

Intern e-post avslöjar Googles desperation över Skyhook Android hantera Motorola

Intressanta nyheter på webbadressen:http://www.engadget.com/2011/05/10/internal-emails-reveal-googles-desperation-over-skyhooks-andro/:
Medan Skyhook stämningsansökan mot Google har pågående sedan september, har vi ännu att höra dennes sida av historien för att slå tillbaka mot konkurrensen fordringar. Det är allt förändrat nu att en Massachusetts stat domstol har publicerat en samling av interna e-postmeddelanden från Mountain View, kasta lite ljus över orsakerna till Motorolas - och tydligen Samsungs samt - nedläggning av Skyhook XPS läge tjänst på sin Android-telefoner. I synnerhet strax efter affären tillkännagavs i april 2010, Android produktchef blev orolig för att en sådan affär skulle dra fler tillverkare bort från Googles Läge Service och därmed äventyra företagets förmåga att upprätthålla och förbättra sin placering databas genom fortsatt datainsamling. "Det skulle vara hemskt för Google", skrev chefen.

Fair enough, men här kommer den saftiga del av historien: i följande månad, meddelade Google Motorola att det inte var nöjd med hur Skyhook blandningar positionsangivelser från WiFi, GPS, och cellulära signal. Eller i Googles ord: detta är data "kontamination". Trots Motorola motbevisa en sådan oro, en vecka senare informerade Skyhook att Google hade sagt Moto att dess val för en tredje part plats service ", gör enheten [ Droid X ] inte längre Android kompatibla. " Det är inte exakt klart vad denna kompatibilitet fråga är, men det tros vara den ultimata anledningen att tvingas Motorola - att vara en nära kompis av Google - att släppa Skyhook's XPS till förmån för Googles Location Service. Om du fortfarande inte tycka synd om Skyhook, då konstatera att förra månaden Google kallade detta "en grundlös klagomål" och en "illa dolt fiske expedition" för interna Google dokument och e-post. Lustigt nog citerar en e-post en Android chef sa att det var uppenbart för mobiltelefontillverkare att "vi använder kompatibilitet som en klubb för att få dem göra saker som vi vill." Frågan är: vilken riktning kommer klubben svänga nu att de båda företagen kämpar i domstol?

Intern e-post avslöjar Googles desperation över Skyhook Android hantera Motorola ursprungligen visades på Engadget på Tis, 10 Maj 2011 05:45:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink | källa New York Times | Tipsa | Kommentarer

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar