tisdag 10 maj 2011

Pekskärm prototyp ger falska insekter till liv med taktila sensationer (video)

Intressanta nyheter på webbadressen:http://www.engadget.com/2011/05/10/touchscreen-prototype-brings-fake-insects-to-life-with-tactile-s/:
Det laboratorium som lärde oss alla att älska igen via kyssar maskin är tillbaka, och den här gången, tack och lov, det fick sitt sinne på andra saker. Kajimoto Labs på Tokyo University of Electro-kommunikation visade upp en prototyp för en pekskärm som kan överföra taktil information som platsen för skärmen ikoner på användarens handflata, medan ett skikt av gel placeras bakom skärmen hjälper det överensstämmer med den form av känslan- mottagande hand. Vilken nytta kan en sådan teknik tjäna? Tja, det finns säkert en stor potential här - ta till exempel synskadade användare, som inte annars får mycket information från pekskärmar. En mindre ädelt exempel erbjöds upp av en representant från labbet i form av spel där spelaren kan känna myror kryper på hans eller hennes hand. Skrämmande, och förhoppningsvis inte är förenligt med labbet tidigare uppfinning. Video av pekskärmen efter rasten.

Fortsätt läsa Touchscreen prototyp ger falska insekter till liv med taktila sensationer (video)

Pekskärm prototyp ger falska insekter till liv med taktila sensationer (video) som ursprungligen visades på Engadget tis, 10 maj 2011 15:13:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink DigInfo | källa Kajimoto Labs | Tipsa | Kommentarer

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar