tisdag 10 maj 2011

Marines fälttest solpaneler på dagen, titta Gomer Pyle på natten

Intressanta nyheter på webbadressen:http://www.engadget.com/2011/05/09/marines-field-test-solar-panels-by-day-watch-gomer-pyle-by-nigh/:

USA Marines är bland de bäst utrustade soldater på planeten, men mer prylar innebära extra batterier för att dra, lägga dussintals pounds på utökade uppdrag. Trupper i Afghanistan ställde nyligen att heta Mellanöstern solen att använda, byta reservbatterier för bordstablett storlek solpaneler på en tre veckor lång patrull. Batts ersattes med extra kulor, så att soldaterna inte gå av lätt, men de kunde också reducera generator användning, vilket gör en betydande buckla i bränsleförbrukning. Det kommer att ta flera år innan alla soldater debiterar sina radioapparater, mörkerglasögon , och GPS- enheter som använder solen, men det Marine Corps hoppas att skära bränsleförbrukning vid halv 2025, så det är bara en tidsfråga innan soldrivna prylar har ett mer permanent hem på slagfältet. Sha-Zam!

Marines fälttest solpaneler på dagen, titta Gomer Pyle natten publicerades ursprungligen på Engadget på måndag, 9 maj 2011 23:42:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink Wall Street Journal | källa National Defense Magazine | Tipsa | Kommentarer

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar