torsdag 5 maj 2011

MIT Media Lab utvecklar glasögon utan HR3D stöder bred betraktningsvinkel (video)

Intressanta nyheter på webbadressen:http://www.engadget.com/2011/05/04/mit-media-lab-develops-glasses-free-hr3d-supports-broad-viewing/:

Vi har redan sett massor av glas-fri 3D HDTV och bärbara enheter , men en lovande ny teknik som kallas HR3D (High-Rank 3D) har drabbats prototypstadiet. Ingenjörer från MIT: s Media Lab , som utvecklat den nya lösningen, säger att man undviker att göra avkall på ljusstyrka, upplösning, betraktningsvinkel, och batteritid, och kräver inte de där irriterande (och dyr) 3D glasögon. HR3D använder ett par lager LCD-skärmar för att ge illusion av djup, med det översta lagret (eller mask) visar ett varierande mönster baserat på bilden nedan det, så varje öga ser en lite annorlunda bild. Nintendos 3DS använder en liknande teknik, men med en parallax barriär istället för en andra skärm. Konstruktörerna byggde prototypen från två Viewsonic VX2265wm displayer, ta bort LCD från sina hus och dra bort polariseringsfilter och filmer. Vi har ännu inte gå ögon-on med HR3D, så vi är ett kvalster skeptisk, men tech detta lovande är värt att titta noga, och från alla håll.

Fortsätt läsa MIT Media Lab utvecklar glasögon utan HR3D stöder bred betraktningsvinkel (video)

MIT Media Lab utvecklar glasögon utan HR3D stöder bred betraktningsvinkel (video) som ursprungligen visades på Engadget , ons, 4 maj, 2011 21:21:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink TG Daily | källa MIT Media Lab | Tipsa | Kommentarer

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar