lördag 4 juni 2011

Apple, Google bud på Nortels patent få Antitrustutredningar

Intressanta nyheter på webbadressen:http://feeds.arstechnica.com/~r/arstechnica/everything/~3/0XGt4ZiCj0k/apple-bid-on-nortel-patents-getting-anticompetitive-scrutiny.ars:

Det amerikanska justitiedepartementet har enligt uppgift börjat undersöka bud från Apple och Google på Nortels patentportfölj för att säkerställa att det inte blir några konkurrensbegränsande spektakel, enligt källor talar till Wall Street Journal . Apple i synnerhet har det amerikanska justitiedepartementet intresse, de källor hävdar, eftersom företaget har nyligen haft "[hävda] immateriella rättigheter mot andra företag."

Nortel, en kanadensisk telekomutrustning tillverkare som ansökte om konkursskydd i januari 2009 började gruppera sin patentportfölj förra året i olika teknik "hinkar" för försäljning till andra företag. Ett antal stora namn fick i den första anbudsomgången , inklusive RIM, Apple och Google, som sannolikt skulle gå efter Nortels mycket uppskattad 3G och 4G patent.

Enligt tidningen, men intresse för Nortels patent Apple anledning till oro. Företaget har varit inblandat i flera immaterialrätt och stämningar patent med företag som Nokia , Samsung , HTC , och Amazon som för sent, och det amerikanska justitiedepartementet otvivelaktigt vill se Apple kommer inte bara missbruk Nortels portfölj för att stämma flera företag. Den tidning: s källor hävdar att Apple "har i samtal" med det amerikanska justitiedepartementet för att lösa dessa problem.

När det gäller Google, har det amerikanska justitiedepartementet enligt uppgift redan börjat se över sin $ 900.000.000 bud för patent, men det finns tydligen inga större konkurrensproblem på Googles slut.

Läs kommentarer på denna post


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar