lördag 4 juni 2011

Flexibel trådlös laddning blad kan så småningom vända din skinny jeans till makten byxor (video)

Intressanta nyheter på webbadressen:http://www.engadget.com/2011/06/03/flexible-wireless-charging-sheet-could-eventually-turn-your-skin/:
Flexibel trådlös laddning blad kan så småningom vända din skinny jeans till makten byxor (video)
Om du inte redan har hört, laddningen är trådlöst på modet - bilar , kameror , och, naturligtvis, mobiltelefoner har alla dragit nytta av den växande tekniken. Nu har en grupp forskare vid Japans nationella institutet för informations-och kommunikationsteknik (NICT) visar upp ett 2D-system för kraftöverföring som kan förvandla din ficka till trådlösa laddningsstationer. Enligt dess skapare, "När en 2.4GHz högfrekvent signal överförs via plåten, det blir en trådlös ledande föremål." Elektromagnetiska vågor fångas i tabellen och kan koncentreras till vissa områden, som möjliggör enskilda aktivering av flera enheter, och därmed öka effektiviteten - system som Qi närvarande kräver en särskild sändare per enhet. Den NICT säger makt det ger är fortfarande relativt svag - om 1W - men det har planer på att så småningom ta tekniken till mjuka tyger. Så kanske det Snuggie laddningsstationen du har drömt om inte är så opraktiskt trots allt.

Flexibel trådlös laddning blad kan så småningom vända din skinny jeans till makten byxor (video) som ursprungligen visades på Engadget fre, 3 jun 2011 18:52:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink | källa DigInfo | Tipsa | Kommentarer

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar