fredag 10 juni 2011

Netflix, Foursquare, och LinkedIn Android apps utsätta ditt lösenord

Intressanta nyheter på webbadressen:http://www.engadget.com/2011/06/09/netflix-foursquare-and-linkedin-android-apps-expose-your-passw/:

Failsquare

Här är ett litet tips för app utvecklare: kryptera allting , speciellt lösenord. Bevakningsföretag viaForensics utfodras några populära iPhone och Android apps genom sin appWatchdog verktyg och fann att Netflix, LinkedIn och Foursquare alla lagrade konto lösenord okrypterade. Eftersom resultaten publicerades först på 6: e, har Foursquare uppdaterat sin app för att dölja användares lösenord, men andra uppgifter (t.ex. sökhistorik) fortfarande är sårbar. Även om dessa tre var de värsta syndarna, andra program också förtjänat en stor fet "misslyckas", såsom IOS upplagan av torget som lagrar signaturer, transaktionsbelopp, och de fyra sista siffrorna i kortets nummer kredit okrypterat. Merparten av dessa data skulle ta en viss ansträngning för att stjäla, men det är inte omöjligt för ett gäng odåga brunnar för att skapa ett stycke skadlig kod som kan skörda den. Hoppas bara Netflix och LinkedIn patch här hålet snabbt - sista vi behöver är någon upptäcka våra hemliga besatthet av Meg Ryan-filmer.

Netflix, Foursquare, och LinkedIn Android apps utsätta ditt lösenord ursprungligen visades på Engadget tor, 9 juni 2011 19:38:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink Wall Street Journal | källa viaForensics | Tipsa | Kommentarer

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar