torsdag 28 juli 2011

Gig. U hoppas att få Gigabit nätverk och raka kontanter, hemtrevligt, till universitet samhällen

Intressanta nyheter på url:http://www.engadget.com/2011/07/27/gig-u-hopes-to-bring-gigabit-networks-and-straight-cash-homey/:
Bästa med Johnny Appleseed? Han som traipsed "runt i landet med en säck" o frön på hans axel, plantera träd hit och dit lämnar äppelodlingar blommar i hans kölvatten? Gig. U är liknande, bara det är ett projekt som syftar att plantera gigabit-nätverk i 29 kollegialt samhällen för att underlätta forskning, attrahera nyföretagande och stimulera lokala ekonomier. Planen är bara att komma igång, och skolorna i fråga - inklusive Virginia Tech , University of Hawaii, och University of Alaska - frågar privata telekombolag och företag för att göra sin höghastighetsanslutning drömmar till verklighet. Förutom att dra den omedelbara områden, Gig. U ser dessa snabbt nya nätverk som fungerar som nav i en snabbare rikstäckande bredband system. De högskolor hävdar att byggandet av de nya elektroniska motorvägarna kommer inte att börja i flera år, så det blir lite tid innan de kan hjälpa höja oss från vårt nuvarande bredband medelmåttighet . Hacka, hacka, killar.

Gig. U hoppas att få Gigabit nätverk och raka kontanter, hemtrevligt, till universitet samhällen ursprungligen visades på Engadget on Wed, 27 Jul 2011 23:07:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink New York Times | källa Gig.U | Tipsa | Kommentarer

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar