torsdag 21 juli 2011

MIT: s Backtalk projekt / konstutställning spårar osynliga liv kasserade prylar

Intressanta nyheter på url:http://www.engadget.com/2011/07/20/mits-backtalk-project-art-exhibit-traces-the-unseen-life-of-d/:
Förr eller senare kommer enheten att du läser detta på antingen säljas, doneras, återvinnas eller på annat sätt avyttras , och om du inte är särskilt nostalgisk om gamla prylar som vi, du sannolikt inte någonsin kommer att ge det mer eftertanke. Men oavsett hur du blir av med det, inte att enheten inte bara försvinna från ansiktet jorden. Det är den extra liv som fick folk från MIT: s SENSEable Stad Lab tänkande, och Backtalk projektet är vad de har kommit fram till. Del forskningsprojekt och en del konstutställning (numera att beskåda på Museum of Modern Art i New York), den insats som krävs med hjälp av GPS-enheter för att spåra där saker som mobiltelefoner, batterier och skrivarpatroner hamna efter att kasseras - och i Vid 40 netbook datorer, lite mjukvara och inbyggda webbkameror, som redovisade data och bilder som skickats tillbaka till MIT med jämna mellanrum (med de nya ägarnas medgivande, förstås). Några av resultaten kan ses i videon efter pausen och sajten länkade nedan, men du måste kolla in utställningen i första hand för att se den fulla omfattningen av sina resultat.

Fortsätt läsa MIT: s Backtalk projekt / konstutställning spårar osynliga liv kasserade prylar

MIT: s Backtalk projekt / konstutställning spårar osynliga livet av kasserade prylar ursprungligen visades på Engadget on Wed, 20 Jul 2011 20:29:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink | källa Backtalk: SENSEable Stad Lab | Tipsa | Kommentarer

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar