torsdag 21 juli 2011

Vostu går på offensiv mot Zynga. Detta kommer att få fulare.

Intressanta nyheter på url:http://feedproxy.google.com/~r/Techcrunch/~3/Frwg6RZxC5w/:

Zynga slog brasilianska Vostu spel startar med en massiv stämning förra månaden hävdade att företaget var kopiering Zynga lekar så nära att de till misstag inkluderade buggar. Idag svarade Vostu med en 368 punkt dokument sina egna (inbäddad nedan). Det är en längre version av Vostu s pressmeddelande omedelbart efter stämningsansökan lämnades in, som kokar ner till "Jag vet att du Men vad är I."

Vostu försvar inkluderar också många illustrationer av hur Zynga har kopierat andra spel flera gånger under åren. Ett exempel - Zynga visade hur nära Vostu kopieras Cityville (se översta bilden här ). Vostu inkluderar en bild i deras svar visar hur lika Cityville ser ut att tre tidigare spel inte publicerad av Zynga:

Vostu föreslår också det verkliga skälet Zynga stämde är en misslyckad partnerskap förhandling och Zynga konkurrenskraft insatser i Brasilien:

Zynga är vilseledande påståenden är som grund en ond försök att baktala Vostu för att konkurrera med Zynga. Zynga har sett Vostu nära som en potentiell konkurrent i flera år, och det även diskuterats en strategisk relation med Vostu början i augusti 2010. Den utlösande faktorer för Zynga stämning på denna punkt mot Vostu är tredelat: (1) Zynga inträde i Brasilien, där den avser att tränga undan Vostu som det ledande spelbolag på sociala nätverk, (2) Vostu ankomst på Facebook, som Zynga fordringar som sin exklusiva gräs, och (3) Zynga börsintroduktion, där Zynga måste möta utforskande och legitima frågor om hindren för inträde på Zynga marknad genom att visa sin avsikt att riva någon potentiell konkurrent den kan utsättas för.

Zynga, som ligger i mitten av sin på börsen, kommer inte att kunna svara mycket eller alls Vostu. Det beror på att det ligger i vad som kallas en lugn period och eventuella PR felsteg kan resultera i en fördröjning av börsintroduktionen. Jag skulle säga det här var perfekt timing av Vostu, men Zynga valde tidpunkten för rättegången, inte Vostu.

Den fullständiga dokument nedan.

Värt att notera - co-råd till Vostu är Andrew Broar på Winston & Strawn, som representerar TechCrunch om ett antal juridiska frågor. Han är extremt bra, och det är ett bra tecken för Vostu. Jag tror han är på fel sida av denna kamp, ​​dock. Zynga har gjort en hel del tvivelaktiga saker i det förflutna när det gäller att respektera immateriella rättigheter konkurrenter, men i detta fall gick Vostu vägen över linjen enligt min mening.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar