torsdag 21 juli 2011

Nokia Q2 2011: "klart nedslående resultat som utmaningar bevisa" större än väntat "

Intressanta nyheter på url:http://www.engadget.com/2011/07/21/nokia-q2-2011-operating-profit-down-44-percent-since-q1-challe/:
Nokia Q2 2011: rörelseresultatet med 44 procent sedan Q1, utmaningar bevisa "större än väntat"
Med Nokia fortfarande ännu inte helt dyka in på Windows Phone simning hål, hade du veta att det skulle vara en annan ful kvartalets värde av resultat. Och det är. Företaget skrev bara sin Q2 2011 nummer och det finns en tydlig nedåtgående trend. Rörelseresultatet minskade med 44 procent sedan Q1 , 391 miljoner euro jämfört med 704, och omsättningen av mobila enheter har minskat 23 procent under samma period - 20 procent jämfört med Q2 förra året. VD Stephen Elop helt naturligt försökt att snurra den här saken i rätt riktning:

De utmaningar vi står inför under vår strategiska omvandling manifesterats i en större än förväntat sätt under Q2 2011. Men även under kvartalet, tror jag våra åtgärder för att mildra effekterna av dessa utmaningar har börjat få en positiv inverkan på den underliggande hälsan i vår verksamhet. Viktigast av allt, gör vi bättre än väntat framsteg mot våra strategiska mål.

Men, han kan inte förneka det uppenbara, kallar resultatet "helt klart en besvikelse." Ser fram emot räknar Elop "konkurrenstryck för att fortsätta", men anger att bolaget har en "tydlig strategi" för att förbättra saker. Han säger att de som har sett företagets tidiga Windows Phone enheter (egentligen, som inte har ) är "mycket optimistisk" om sin potential och att de kommer att lanseras i år med en "sekvens av koncentrerad produkt lanseringar. Mycket dyrt lanseringar , vi hör .

Nokia Q2 2011: "klart nedslående resultat som utmaningar bevisa" större än väntat " ursprungligen visades på Engadget on Wed, 21 Jul 2011 06:52:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink | källa Nokia , (PDF) | Tipsa | Kommentarer

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar