onsdag 6 juli 2011

Wizard101, KingsIsle är Massively Multiplayer spel för barn, passerar 20 miljoner användare

Intressanta nyheter på url:http://feedproxy.google.com/~r/Techcrunch/~3/fBx-Zte8nnI/:

Under de senaste åren har webben spelutvecklare börjat leda till online-koncept, spel och annat, som har visat sig framgångsrika med vuxna till en yngre marknad. Och resultaten har inte mindre övertygande för yngre publik.

Sinne Candy Moshi monster , som för sociala nätverk och virtuella världar för barn, passerade 50 miljoner användare i juni . Club Penguin , ett massivt multiplayer rollspel för barn utvecklades av New Horizon Interactive köptes av Disney under 2007 för 350 miljoner dollar. Och idag är KingsIsle Entertainment meddelar att Wizard 101 , i sig ett massivt multiplayer online-spel som mål att mycket eftertraktade 6 till 14-åriga demografiska, har passerat 20 miljoner registrerade användare.

Fast naturligtvis är det alla relativa har Wizard101 flugit lite under radarn jämfört med Moshi Monsters, Club Penguin, och naturligtvis sina äldre kusiner som World of Warcraft och Free Realms. Men med 20 miljoner enbart i USA och nästan 12 miljoner unika besökare varje månad, Wizard101: s senaste siffror utan tvekan en av de mest populära massiva multiplayer (MMO) spel i Nordamerika.

Wizard101, är ett spel som involverar en hel del trollkarlar och trolldom, ofta jämförs med Harry Potter och Hogwarts band tonåring häxor och trollkarlar. Wizard101 också sker på ett trollkarlsvärlden skola, som är ute efter att fylla sina led med unga guider. Användarna börjar som guiden studenter, utvecklas sig igenom betygen och olika världar, i slutändan slåss en ond karaktär inte olikt Voldemort.

Men medan jämförelsen med Harry Potter kan vara lätt att göra, föredrar KingsIsle team att få fram vad de kallar den "Pixar-modellen" när man refererar till sina influenser. Detta innebär att även Wizard101 är ett spel byggt för barn och ungdomar, är det idel anspelningar, skämt och bilder som gör det tilltalande för äldre publik också.

Till exempel är Wizard101 fullt röst agerat, och spelets musik har sett bidrag från Nick Jonas (från Jonas Brothers) samt sångare i The Blue Oyster Cult , bland annat. Fred Howard, vice vd för marknadsföring på KingsIsle Underhållning, berättade att han personligen har hört från ett antal mormödrar - de som aldrig skulle referera till sig själva som spelare - som har plågats upp hundratals timmar av Wizard101 gameplay.

Medan grafik, berättarröster och element fantasi vänder sig till vuxna och barn lika, beror spelet också dess framgång på det faktum att det är gratis att spela online, ungefär som sina äldre bröder WoW och Sagan om Ringen, och är direkt till konsument och direkt ladda ner. Spelet är enkelt att installera, och inträdeshindren är låga - fem minuters installation och användare köra igång.

Som spelare framsteg, kör de in Wizard101 är freemium modellen, där användare uppmanas att betala för att komma åt ytterligare nivåer och premiuminnehåll. Vad mer finns det mer än sex världar användare kan leka i, och med 300 timmar värde av innehåll senast tillagda , är spelet i Wizard101 långt djupare än den erfarenhet man har att spela en Facebook-spel som Farmville.

Wizard101 har också en tur-spel, med samlarobjekt kort där användarna kan bygga sina egna däck, virtuella husdjur och minispel för de pe

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar