onsdag 3 augusti 2011

Lookout Rapport: Android Malware har ökat markant under de senaste 6 månader

Intressanta nyheter på url:http://feedproxy.google.com/~r/Techcrunch/~3/uXlhJ0VHcIo/:
3look4

Utsikt, ett företag som erbjuder säkerhetstjänster för ett antal smartphones, släpper resultaten av sin Mobile Threat Report. Rapporten bygger på hot-och datasäkerhet från Lookout Mobile Threat Network, som innehåller uppgifter som samlats in från mer än 700 tusen program och 10 miljoner enheter världen över. Du får tillgång till hela rapporten här.

Utsiktsplats huvudsakliga slutsats är att de mobila skadlig kod har ökat avsevärt, med Android-användare två och en halv gånger så stor risk att stöta skadlig kod i dag än för bara sex månader sedan. Utsiktsplats uppskattar att mellan en halv miljon och en miljon användare har påverkats av mobila skadlig kod under första halvåret 2011.

Under första halvåret 2011 ökade antalet unika program med skadlig kod som finns på marknader och hämta webbplatser 80 till 400 program. DroidDream, en av de mest populära hot, släppt mer än 80 unika program att ta kontroll över en användares telefon. Och GGTracker, en nyare malware hot som specifikt riktar amerikanska Android användare via meddelande premium texttjänster, har höjt sin smittat app räkna till 15 apps /

Och hot inte bara emot skadlig kod via applikationer och marknader app. Mobil webbaserade hot har också framträtt som en betydande del av hotbilden med tre av tio mobilanvändare benägna att klicka på en farlig länk, inklusive skadliga och nätfiske länkar, under loppet av ett år.

Tyvärr säger Utsikt att skadlig kod skribenter använder nya tekniker för att infektera telefoner. Nu några mobilannonser inte är säkra också. Använda taktik som kallas Malvertising, författare använder mobilannonser att styra användare till en skadlig webbplats som utlöser en automatisk nedladdning av skadlig kod.

I grund och botten, nu mer än någonsin, smartphone ägarna måste vara försiktig om hur du hämtar program från betrodda App butiker och hämta sajter och klicka på länkar i den mobila webben. Utsiktsplats egen säkerhet app kan hjälpa användare att bekämpa dessa frågor.

Under det andra kvartalet 2011 Lookout såg en 85% ökning av antalet mobila malware upptäckter över dess användarbas. Och ecause av denna trend har Lookout utbud vuxit snabbt. I december hade bolaget 4 miljoner användare och har nu mer än fördubblat den siffran med tio miljoner användare. Lookout är för närvarande att lägga 1 miljon användare per månad. Och företaget höjde bara $ 19.500.000 i finansiering från Index Ventures, Accel Partners och Khosla Ventures. Även flygbolag har börjat notera.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar