tisdag 27 september 2011

Android drivs 56 procent av smartphones säljs i de senaste tre månaderna

Intressanta nyheter på url:http://www.engadget.com/2011/09/26/android-powered-56-percent-of-smartphones-sold-in-the-last-3-mon/:
Nielsen undersökning
När vi äntligen checkat in med Nielsen (som tidigare denna månad) Googles mobila operativsystem haft en betydande leda, driva knappt 42-procent av sålda smartphones medan Apple hade erövrat en mer än respektabel 28-procent av marknaden. På några korta veckor sedan, har Android sett sin andel öka till 43-procent. Mer intressant av de över 25.500 tillfrågade som hade köpt en smartphone de senaste tre månaderna, en jättestor 56-procent valde att gå med Goog. Apple höll en stadig 28-procent över hela linjen. Big G: s vinster kom på bekostnad av RIM (endast 9-procent av de telefoner som säljs i de tre senaste månaderna var björnbär) och det tvetydiga "övrigt" (Symbian, Windows Phone 7, Bada, MeeGo etc. .. stod för 6 - procent av försäljningen). Viktigare än valet av plattform är dock att smartphone försäljning i allmänhet är klättring - står för 58-procent av alla sålda mobiltelefoner under augusti och köra smartphone penetration till 43-procent.

Android drivs 56 procent av smartphones säljs i de senaste tre månaderna publicerades ursprungligen på Engadget på Mon, 26 Sep 2011 21:40:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink | källa Nielsen | Tipsa | Kommentarer

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar