torsdag 13 oktober 2011

AisleFinder lanserar Supermarket API, ett open source-API för Livsmedel

Intressanta nyheter på url:http://feedproxy.google.com/~r/Techcrunch/~3/eI4av4EBv4k/:
aiselfind-indeximg

Fråga vilken utvecklare som arbetar i detta utrymme, och de kommer att säga att exakt livsmedelsbutik produktinformation är svårt att hitta via ett API. För att hjälpa lösa detta problem, laget från inköpslistan skaparen AisleFinder har lanserat Supermarket API , ett open source-API för dagligvaruhandeln branschen.

Den nya API innehåller produktinformation på över 150.000 livsmedelsbutiker poster samt gångar info i över 2400 butiker i USA

För närvarande ger API tillgång till snabbköpet gången information från Whole Foods, Trader Joes, Safeway, Costco och Wal-Mart i USA och utlovar ytterligare uppgifter för butiker i Kanada och Europa snart.

I fråga om produktlistor erbjuder API beskrivningar, foton, kategorier och gångar för över 150.000 livsmedelsbutiker objekt. Och eftersom det är öppen källkod, lovar laget att det alltid kommer att vara en gratis version av Supermarket API att använda.

Det bör noteras att Supermarket API är inte första produktinformation tjänst för att försöka lösa svårigheterna i samband med tillgång till livsmedelsbutiker uppgifter info via programmatiska sätt. I augusti lanserade Mobile App beslutsfattare Pushpins, Inc. SimpleUPC , som innehåller uppgifter om över 120.000 mat, dryck, personlig omvårdnad och bohag från över 15 tusen märken och nästan 5000 tillverkare. Skillnaden är att SimpleUPC inte innehåller gången information, medan Supermarket API gör. Den är också utformad mer för att användas med UPC och streckkodsläsare apps skanner, än med inköpslista eller gången program navigering.

Supermarket API är fortfarande i ett tidigt utvecklingsskede, men om du är i behov av en tjänst som denna, chef över till www.supermarketapi.com för mer info.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar