torsdag 13 oktober 2011

Breaking Bad är bra, men vi saknar nördiga kemi tidiga säsonger

Intressanta nyheter på url:http://feeds.arstechnica.com/~r/arstechnica/everything/~3/Z6r01EC1baw/breaking-bad-continues-to-amaze-but-moves-away-from-macguyver-like-core.ars:

Breaking Bad började med en fantastisk premiss: tänk om en man med inget att förlora var tvungen att dra nytta av vad färdigheter han hade att göra mest pengar på kortast möjliga tid? Walter White var en kemilärare med ett sinne för vetenskap och cancer som skulle äta honom levande. Han vände sig till matlagning meth att tjäna så mycket pengar som möjligt innan han dog, para ihop med en före detta student som hade några kontakter i den kriminella undre världen.

"Du och jag inte kommer att göra soporna," White berättar Jesse Pinkman, hans barnsliga partner, efter att plundra den stora skolans kemilabb för leveranser. Kvaliteten är lika viktig för honom som renhet skulle vara att någon professionell kemist. "Vi kommer att producera ett kemiskt ren och stabil produkt som fungerar som annonseras. Nej Manipulerande inte välling, ingen chili pulver", säger han, inför sin partner till rätt typer av kolvar, bägare och utrustning för jobbet. Han påpekar att de kommer att ha en station nödsituation ögondusch, till bestörtningen av Pinkman. Två saker blir tydliga: Vit lider knappt dold ilska över sin situation, och han är en stor tönt.

Läs resten av artikeln ...

Läs kommentarer till detta inlägg


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar