torsdag 27 oktober 2011

Datorkomponenter en dag kan återvinna sina egna bortkastade värme

Intressanta nyheter på url:http://www.engadget.com/2011/10/26/computer-components-may-one-day-recycle-their-own-wasted-heat/:
magnetiska tunnel brytare Tänk dig en dator som inte bara är utformad för att "ta itu" med den värme som produceras av dess komponenter, men en som faktiskt använder det bortkastad energi för att driva några av sina högteknologiska insida. Det är potentialen i en ny upptäckt av de fysiska och tekniska institut (PTB) i Braunschweig, Tyskland. Forskare upptäckte vad de kallar tunneln magneto termoelektrisk spänning, i huvudsak att genom att värma den ena sidan av en magnetisk tunnel struktur (vilka typer av växlar som finns i magnetiska RAM och i huvudet på hårddiskar) att de kan kontrollera flödet av el över polerna . Den växlar skulle fortfarande behöva utlösas av rätt polaritet på båda sidor om isolatorn och magneten smörgås, men värme ena polen skulle skapa en elektrisk potential och skulle förbruka en del av energin som annars kan få spridda genom en kylfläns. Vi är fortfarande år borta från att se denna teknik i någon fungerande produkter och, ärligt talat, vi är inte helt säker på att vi förstår exakt hur det skulle fungera, men det låter som just den typ av potential-förpackning innovation som vår (snarare toasty) varv i desperat behov av.

Datorkomponenter en dag kan återvinna sina egna bortkastade värme ursprungligen visades på Engadget on Wed, 26 okt 2011 18:07:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink ExtremeTech | källa PTB | Tipsa | Kommentarer

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar