torsdag 27 oktober 2011

Mozilla och Microsoft släppa anpassade Firefox med Bing

Intressanta nyheter på url:http://feeds.arstechnica.com/~r/arstechnica/everything/~3/F9RUp_-B-08/mozilla-and-microsoft-release-custom-firefox-with-bing.ars:

Microsoft och Mozilla har aviserat en särskild övergång av Firefox som integrerar med Bing sökmotorn. Utbyggnaden, som kallas Firefox med Bing, är tillgänglig för användare att ladda ner från en Microsoft-värd hemsida.

När Firefox 4 släpptes förra året, det läggs Bing som en av de tillgängliga alternativen i webbläsarens inbyggda sökruta. Google förblev standard, men Bing blev lättillgänglig för användare som föredrar Microsofts sökmotor. Microsoft och Mozilla passade också på att upprätta en intäktsdelning överenskommelse kring sökandet integration.

Den nya "Firefox med Bing" browser sätter Bing som förvald sökmotor och levereras med Bing konfigureras som startsidan. Dessa förändringar är knutna till den speciella versionen av webbläsare och kommer inte att påverka den nuvarande standard i vanliga Firefox utgåvor. Användare kan även välja att installera Bing Sök efter Firefox add-on för att få samma funktioner i en vanlig Firefox bygga.

Mozilla har tidigare släppt ett antal liknande kundanpassade Firefox bygger i samarbete med olika partners. Till exempel släppte de en särskild version av Firefox med Twitter integration tidigare i år. Mozilla har expanderat sina relationer med kommersiella partners under det senaste året, vilket lett till en del oväntade tie-ins . Frisläppandet av Firefox med Bing är bara den senaste utvecklingen.

Läs kommentarer till detta inlägg


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar