torsdag 27 oktober 2011

Righthaven hit med största fint ändå: $ 119.488

Intressanta nyheter på url:http://feeds.arstechnica.com/~r/arstechnica/everything/~3/T1TJbEricyI/righthaven-hit-with-largest-fine-yet-119488.ars:

Nevadas homegrown upphovsrätt troll, Righthaven, började livet med en plan för att rädda tidningen verksamheten genom intrång stämningar, men nästan häpnadsväckande inkompetens har lämnat företaget på den mottagande änden av fint efter fint från federala domare. Idag var Righthaven hit med en ny fin för 116.718 $ i advokatarvoden och 2770 $ i kostnader.

Fallet, Righthaven vs Thomas DiBiase, var en annan av de små-time intrång krav från Righthaven. Företaget som vanligen används i rättegångar för att extrahera bosättningar på några tusen dollar, men DiBiase vägrade att lösa upp. Istället lawyered han upp - och lyckades få ärendet avfärdas den 22 juni baserat på det faktum att Righthaven faktiskt inte äger upphovsrätten över vilka det var att stämma folk. (Se inledande kommentar om "häpnadsväckande inkompetens.")

Detta innebar att Righthaven kanske skyldig advokatkostnader till DiBiase juridiska team. Federal domare Roger Hunt of Nevada i dag slutsatsen att $ 116.718 avgift begäran från det laget var "rimlig och nödvändig", och han slog Righthaven med sin största fint hittills.

Och de dåliga nyheterna fortsätter att komma. I ett annat ärende, Righthaven vs Newsblaze, advokater för Randazza Legal koncern-som redan har vunnit flera mindre utmärkelser från Righthaven men har haft vissa problem med att få betalt, idag lämnat in en sanktioner rörelse mot en nyckel Righthaven advokat, Shawn Mangano.

De påföljder motion yrkat att "Righthaven är tvister kampanj i det här fallet (och i det här distriktet) har gått längre än nitiska försvar och har blivit besvärande, onödigt multiplikativa och avsiktligt slösaktiga", och ber för $ 11,925,50 i böter. Den grundläggande krav: Mangano har hållit gör rättsliga argument i Righthaven många fall som har blivit grundligt processat och sköt ner i andra fall.

Vare Mangano styr denna tvist eller bara efter Righthaven är Svengali-liknande order, har han multiplicerat förfarande i detta distrikt orimligt, i motsats till klart prejudikat, och i ond tro (eller åtminstone vårdslöst). Som ombud för posten i alla fall där Righthaven påståenden har avvisats i brist på stående, är han medveten om fasta prejudikat i detta distrikt, vilket är förenligt med lagstiftningen i den nionde Circuit. För Mangano fortfarande att konsekvent argumentera mot dessa stående order och bedömningar, som söker antingen inkonsekvent behandling av Righthaven stående från detta distrikt, eller utöva dröjsmål och ekonomisk skada på Righthaven är åtalade, är ett orimligt och besvärande användning av kontradiktoriskt förfarande.

Läs kommentarer till detta inlägg


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar