torsdag 27 oktober 2011

FingerFlux systemet använder magneter för att lägga till taktil feedback till pekskärmar

Intressanta nyheter på url:http://www.engadget.com/2011/10/26/fingerflux-system-uses-magnets-to-add-tactile-feedback-to-touchs/:
Vi har sett ett antal av insatser som lovar att göra pekskärmar mer taktila , men inget riktigt gillar det här så kallade FingerFlux system som utvecklats av ett team av forskare från tyska Aachen University. Det är krok är ett lager av tröjor som ligger under pekskärmen och reagera på ett enkelt fingerborg som användaren måste bära. Även om det framför allt utstyrsel kan betraktas som ett skönhetsfel, gör det öppnar upp ett antal intressanta möjligheter - inklusive möjligheten att dra fingret mot ett objekt på skärmen, och "låsa" den i ett visst område. Vad är särskilt viktiga är dock att du även kan känna lite av feedback innan du ens rör vid skärmen - i motsats till andra helt skärmbaserad alternativ - vilket kan kan låta dig använda något liknande mediaspelare kontroller utan faktiskt tittar på telefonen. Visst, det är fortfarande en lång väg från att vara krympt ner till telefon-storlek, men forskarna har en fungerande prototyp i en bordsskiva enhet. Kolla in det i videon efter pausen.

Fortsätt läsa FingerFlux systemet använder magneter för att lägga till taktil feedback till pekskärmar

FingerFlux systemet använder magneter för att lägga till taktil feedback till pekskärmar ursprungligen visades på Engadget on Wed, 26 okt 2011 20:56:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink Hack a Day | källa Aachen University (PDF) | Tipsa | Kommentarer

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar