lördag 29 januari 2011

Android 2,3 säkerhet bugg visar microSD tillgång sårbarhet

Intressanta nyheter ses i http://www.engadget.com/2011/01/29/android-2-3-security-bug-shows-microsd-access-vulnerability/:
En forskare vid North Carolina State University är varning för en Android 2,3 säkerhetsproblem som ger angripare åtkomst till din personliga information, ytterligare ett bevis på att Pepparkakor är inte allt socker och kryddor (för att vara rättvis, att SMS Frågan har sedan dess åtgärdats ). Enligt Xuxian Jiang tillåter bugg skadliga webbplatser att komma åt och lägga upp innehållet i en användares microSD-kort, inklusive röstmeddelanden, bilder och internetbanker information till en fjärrserver. Felet liknar tydligen en liknande bugg i tidigare version av Android, som tros ha tagits upp med pepparkakor. Men som Jiang påpekar, är att fixa lätt kringgås. Bortsett från att ta bort microSD-kortet inaktivera JavaScript, eller byta till en tredje parts webbläsare, Android 2,3 har liten tillgång till i Eliminera felet. Folket på eWeek rapporterade att Google arbetar på en lösning på problemet, men det finns inga ord om när vi kan förvänta oss en uppdatering.

Android 2,3 säkerhet bugg visar microSD tillgång sårbarhet som ursprungligen visades på Engadget , lör, 29 Jan 2011 10:57:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink | källa North Carolina State University | Tipsa | Kommentarer

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar