lördag 29 januari 2011

Cella Energi säger att deras vätgas mikrokulor kunde bränsle din bil, kostar $ 1,50 per gallon

Intressanta nyheter ses i http://www.engadget.com/2011/01/28/cella-energy-says-its-hydrogen-microbeads-could-fuel-your-car-c/:
Cella Energi säger att deras vätgas mikrokulor kunde bränsle din bil, kostar $ 1,50 per gallon
Din genomsnittliga vätgasdrivna bilen är ett under av modern vetenskap - bränsleceller siktning elektroner ur ren H2 och avger inget annat än vatten - som drivs av stora, tunga, högtryckstankar av gas. Cella Energi är här för att dike tanken att först ha utvecklat ett sätt att lagra vätgas i mikrofibrer som kraftigt skulle kunna förenkla utformningen av dessa fordon. Men kanske ännu mer imponerande är en "syntetisk bränsle" företaget arbetar där är i huvudsak ren vätgas fångas in mikrokulor. Du vet, som det slag som flyter i ditt schampo och ge ditt hår som extra lyster, men explosiv. Enligt Cella dessa kulor kan hällas i bensintanken på en bil med förbränningsmotor (förmodligen tillfälligt i någon form av vätska), och där ingen ändring, att bilen kommer att köra bra. Bästa nyheten är att detta hopkok kostar bara $ 1,50 per gallon - eller kommer att, så småningom. Förmodligen. Kanske?

Cella Energi säger att deras vätgas mikrokulor kunde bränsle din bil, kostar $ 1,50 per gallon ursprungligen visades på Engadget på Fri, 28 Jan 2011 19:44:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink GizMag | källa Cella Energi | Tipsa | Kommentarer

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar