tisdag 25 januari 2011

Papper ladda batterierna från fukt i luften, till synes trotsa naturlagarna

Intressanta nyheter ses i http://www.engadget.com/2011/01/25/paper-batteries-recharge-from-moisture-in-the-air-seemingly-def/:
Papper ladda batterierna sig från fukt i luften, till synes trotsa fysikens lagar
Vissa gillar att arbeta med lera, vissa gillar carving från sten, andra etch av kisel, men teamet på CENIMAT tydligen verkligen gillar vanligt "ol papper. Forskarna visade Där kunde de skriva ut transistorer på saker tillbaka i 2008 , och nu de är att göra papper batterier också. Men det är inget nytt, andra har gjort mache celler för år. Vad är spännande här är att dessa Batts avgift med vatten, och de behöver inte så mycket av prylarna för att ladda upp. Bara 40 procent fuktighet i luften är tillräckligt för att återfå sin styrka, en tröskel som skulle kunna sätta dem ur riket av möjligheten för egen uppladdning makt för Vegas ljus, men något säger oss att den spänning som kommer ut av denna massa kunde inte klara med den typen av påfrestningar ändå.

[Tack, Manuel]

Papper ladda batterierna från fukt i luften, till synes trotsa naturlagarna ursprungligen dök upp på Engadget on Tue, 25 Jan 2011 15:26:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink | källa Exame Informatica | Tipsa | Kommentarer

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar